Het verlangen van Willem V om naar het vaderland terug te gaan was in de eerste maanden van zijn verblijf in Engeland niet groot. Hij had het in Londen naar zijn zin, want hij was van de ingewikkelde staatszaken met notulen en rapporten bevrijd. Hij kreeg tijd voor zijn andere hobby's en in de jaren die komen gingen zou hij het halve Britse eiland op toeristische en culturele uitstapjes per koets of te voet doortrekken. Prinses Wilhelmina hield van dansen en accepteerdde graag uitnodigingen voor bals. Samen met haar man danste zij tot in de vroege uren. ook waren ze nogal eens te gast bij de Engelse koninklijke familie op het buitenverblijf Kew. Dat de Prins verzot was op dansen was bekend en ook zijn erotische reputatie was in Londen doorgedrongen. De karikaturist Gillray tekende in zijn spotprenten de Prins als een rustende Cupido dromend van Hollandse boerenmeisjes en vissersvrouwen. (Bron tekst: Oranje in Ballingschap, Mr. L.A. Struik. Uitgave: de Bataafse Leeuw, Amsterdam 2006)
De Orangerie: De Hollandse Cupido, uitrustend van de vermoeienissen van het planten, 1796.
Spotprent op stadhouder Willem V die als een dikke roze Cupido ligt, een schep in de handen, te slapen tegen twee geldzakken met 24.000.000 Dukaten. Op de voorgrond een rij kleine Oranjeboompjes met mensenhoofden in potten. De tuin staat vol met jonge boompjes waarin kleine Willempjes groeien. In de lucht een stoet van zwangere vrouwen met tuinattributen en een vismand op het hoofd. (Afbeelding en tekst, Coll. Rijksmuseum, Amsterdam)
Een man met gevoelens op zoek naar damestasjes van James Gillray. De slechtziende prins Willem V valt een naaiatelier binnen en betast twee vrouwen onder hun rokken op zoek naar een nieuw modieus type damestasje (genaamd reticule, ridicule of balantine) dat onder de rok werd gedragen. Britse karikatuur van 1800. (Afbeelding en tekst, Coll. Rijksmuseum, Amsterdam)
 
Het prinselijk Oranje echtpaar zou als gast van de Britse koninklijke familie de komende jaren een gevulde agenda houden: gezamenlijke bezoeken aan koninklijke buitenplaatsen en aan die van de Prins van Wales en andere zonen van George III, deelname aan staatsbanketten, luisteren naar concerten van Händel. Het society leven nam het prinselijk echtpaar veel tijd in beslag waaraan zij met plezier deelnamen. Willem V schreef aan zijn dochter Louise, dat hij voorlopig in Engeland wilde blijven. Als de vredesonderhandelingen tussen Holland en de Franse Republiek zo bleven als hij had gelezen, wilde hij voor altijd van het stadhouderschap afzien. (Bron tekst: Oranje in Ballingschap, Mr. L.A. Struik. Uitgave: de Bataafse Leeuw, Amsterdam 2006)
Bronnen:
Prins Willem V Batavus op Wikipedia
De Orangerie: De Hollandse Cupido
The Man of Feeling
Boek: Oranje in Ballingschap, Mr. L.A. Struik