Nicolaas Lodewijk Penning (1764 -1818)
Aankomst van prins Willem Frederik op het strand van Scheveningen, 30 november 1813, om als soeverein vorst de regering van het land op zich te nemen. De prins staande in de nettenwagenwagen, links boten, op het strand begroet een enthousiaste menigte de prins. (Coll. Rijksmuseum, Amsterdam)
 
Links een ingekleurde versie van de gravure van Vinkeles.

Reinier Vinkelis maakte een soortgelijke prent van de aankomst van de Prins. Bij Penning hangt het roer nog vast aan de bomschuit en bij Vinkeles is het roer los gemaakt. Bij Penning staat de prins voor het zeil met de Nederlandse vlag in top, terwijl Vinkeles de Prins tekende voor het zeil met de Engelse vlag in de mast.
 
Nicolaas Lodewijk Penning werd rond 1764 geboren in Den Haag. Hij leerde tekenen van Dirk van der Aa en werd een goede schilder en tekenaar van landschappen, stallen met vee, zeegezichten enz. Zijn schilderwerk was te zien op tentoonstellingen en liefhebbers bewaren zijn fraaie tekeningen met Oost-Indische inkt. Hij overleed in 1818 en liet een zoon na, Pieter Aart Penning, die in 1791 in Den Haag werd geboren en ook een beoefenaar van de kunst werd. (Bron: Instituut voor Nederlandse Geschiedenis)
 
Bronnen:
Nicolaas Lodewijk Penning
Aankomst van koning Willem I te Scheveningen