De Nederlandse Koninklijke Familie ca. 1827. Links, Willem II met zijn vrouw Anna Paulowna en hun kinderen, Willem, Alexander, Sophie en Hendrik. In het midden Koning Willem I en Koningin Wilhelmina. Rechts van haar vader, Prinses Marianne en naast haar Prinses Louise Augusta Wilhelmina Amalia, en Willem Frederik Karel. (Bron: Liveinternet.ru)
 
En toen de grootmachten op de Conferentie van London in 1831 hun eigen werk van 1815 kapotmaakten en helaas de band van de Verenigde Nederlanden weer verbraken, was Wilhelmina meer bedroefd over het verdriet van de Koning, dan over het verlies van de helft van het koninkrijk. In de liefde van de kinderen en kleinkinderen vond zij troost, zoals zij de troost voor haar echtgenoot was. Onvermoeibaar deed zij haar liefdadigheidswerk. Enkele weken voor haar overlijden moest zij een hulpverzoek afwijzen, omdat zij reeds alle haar ter beschikking staande middelen had uitgegeven. (Bron: François de Bas)
Bronnen:
Frederica Louisa Wilhelmina van Hohenzollern, Prinses van Pruisen op Wikipedia
Friederike Luise Wilhelmine, Prinzessin von Preußen, Königin der Niederlande (PDF), François de Bas. Hohenzollernjahrbuch 5.1901
De Nederlandse Koninklijke Familie