De thuiskomst. Muurschildering Heemraadstraat
10A. "De thuiskomst". Muurschildering Heemraadstraat Scheveningen gemaakt door Kees v.d. Vlies (2011. (Bron: Flickr.com)
De thuiskomst. Muurschildering Heemraadstraat
10B. "De thuiskomst". Muurschildering Heemraadstraat gemaakt door Kees v.d. Vlies (2011). (Bron: Keesvandervlies.nl)
 
Het werd mij gevraagd door de gemeente Den Haag een muurschildering te maken op het einde van de Heemraadstraat in Scheveningen. Het onderwerp moest natuurlijk iets over Scheveningen vertellen, ik heb voor een onderwerp gekozen die iets zegt over de thuiskomst van vissersmannen vroeger op scheveningen toen er nog geen haven was. Zo kwam dit ontwerp tot stand onder de naam "De thuiskomst". Bewoners van het straatje hoeven dan niet meer buiten naar een saaie muur te kijken, ze waren heel enthousiast over deze muurschildering. Het was ook heel gezellig en plezierig om het te doen, dit komt ook door de vele leuke reacties van geïnteresseerde bewoners en voorbijgangers. (Bron: Keesvandervlies.nl)

Links: Muurschildering op een balkon in de Heemraadstraat.
 
Kees van der Vlies. Geboren te Bandoeng Indonesië op 30 Mei 1940. Kweekschool voor Onderwijzers en daarna Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. De eerste werkzame jaren afwisselend werkzaam geweest in commerciële banen,onderwijs of reclame.Vanaf 1980 fulltime werkzaam als zelfstandig kunstenaar in combinatie met decoratie en styling. Veel decorateur schilder kunstenaar en kunstschilder werk zoals schilderijen en styling in opdracht uitgevoerd, waardoor een grotere tijdsduur tussen de tentoonstellingen. (Bron: Keesvandervlies.nl)
 
Bronnen:
Kees van der Vlies
De thuiskomst 10A
De thuiskomst 10B