Hendrick Jacobsz. Dubbels (1621-1707)
Het strand van Scheveningen met rechts op de voorgrond de visafslag. Op de achtergrond is rechts de toren van de 'Oude Kerk' zichtbaar en het rechter huis, op het duin, werd in 1665 gebouwd voor Johan van Swieten, die er een logement exploiteerde. In 1672 kreeg de schout en herbergier Dirck van den Houck het in eigendom en gaf het de naam 'Heerenlogement'. A.E. Maas richtte hier in 1845 het badhuis Zeerust op. Hoewel in de beginjaren een geduchte concurrent voor het stedelijk badhuis moest het in 1860 als zodanig worden gesloten.
Het linker huis is het zomerverblijf Nieuw-Soetenburgh dat in 1662 voor Cornelis van Soetens werd gebouwd. Het ging vanaf 1691 vele keren over in andere handen en deed van 1850 tot 1853 dienst als sociëteitsgebouw van de Scheveningse reders. Daarna werd het door A.R. Rauch gesloopt, die er een hotel neerzette. (Coll. Artnet.com)
 
Hendrick Dubbels (Amsterdam, 1621-aldaar, 1707) was een Nederlands kunstschilder uit de Gouden Eeuw, gespecialiseerd in marines en winter- en maanlandschappen. Dubbels werkte een groot deel van zijn leven in ateliers van andere schilders. Het vroegst bekende werk van Dubbels is een tekening uit 1641. Zijn marines of zeestukken waren oorspronkelijk sterk beïnvloed door de werken van Jan Porcellis, later door die van Simon de Vlieger, die hem in zijn werkplaats aanstelde, waar geroutineerd en snel in serie werd geproduceerd.[8] Via Vlieger die hij in kleurgebruik overtrof, kwam hij contact kwam met Jan van de Cappelle, en Willem van de Velde de Jonge.(Bron: Wikipedia.org)
 
Bronnen:
Hendrick Jacobsz. Dubbels op Wikipedia
Het strand van Scheveningen