Isaac van Ostade (1621-1649)
Een elegant gekleed paar en een vishandelaar die zijn door een paard getrokken wagen laadt op het strand. In het midden op het duin staat een vuurbaak. Dat zou de vuurbaak van Scheveningen kunnen zijn. Vaak schilderde Isaac van Ostade een wit paard om de aandacht van de kijker naar dat dat dee van het schilderij te trekken.De wagen wordt geladen, terwijl een burger-echtpaar vis koopt bij de vrouw in het midden. Merkwaardig is het deel van een bouwwerk rechts, dat zou kunnen verwijzen naar een herberg. De vraag is of het een cratieve toevoeging is of een toen bestaand gebouwtje. Het schilderij is gedateerd op 1649. (Coll. Lempertz, Keulen, Duitsland).
 
Isaac Jansz. van Ostade (gedoopt Haarlem, 2 juni 1621 -wwww. begraven aldaar, 16 oktober 1649) was een Nederlands schilder en tekenaar behorend tot de Hollandse School.
Hij was een jongere broer en leerling van Adriaen van Ostade en was actief in Haarlem vanaf 1629. In 1643 werd hij toegelaten tot het Haarlemse Sint-Lucasgilde. Van Van Ostade zijn zo'n 100 schilderijen bekend, waaronder voornamelijk genrestukken, landschappen en portretten. (Bron: Wikipedia.org)
 
Bronnen:
Isaac van Ostade (1621-1649) op Wikipedia
Een elegant gekleed paar en een vishandelaar