Emrik & Binger
Centraal op de prent (Scheveningen) staan mensen in scheveningse klederdracht afgebeeld; de omringende plaatjes zijn afbeeldingen uit resp. Den Haag; Dordrecht en Rotterdam; centrale tekst 'Zuid-Holland' met de leeuw op een vaandel afgebeeld. (Coll. Beeldbank Haags Gemeentearchief)
 
Maurits Herman Binger (Haarlem, 3 april 1868 - Wiesbaden, 9 april 1923) was fotograaf, schrijver, producent en regisseur van voornamelijk films. Hij was een van de pioniers samen met Theo Frenkel sr. en Louis Chrispijn sr. in het maken van de Nederlandse lange speelfilms begin 20e eeuw.
Binger werd geboren in een voorname familie, dit kwam door de steendrukkerij Emrik & Binger die al drie generaties in de familie zat en over heel Europa een gevestigd en voornaam bedrijf was. Binger maakte voornamelijk foto-filmopnamen van feesten en andere bijeenkomsten als hobby, totdat hij in 1912 Filmfabriek Hollandia oprichtte in Haarlem en vervolgens een gedeelte van zijn vermogen stopte in het maken van films. (Bron: Wikipedia.org)
 
Bronnen:
Zuid-Holland
Maurits Herman Binger op Wikipedia